Hijab – Fatima Al zahra (as) förebild!

Fatima Al zahra är förebild för alla kvinnor

Hijab is my choice Hon är den perfekta kvinnan i islam och det goda exemplet och förebilden för varje kvinna som söker lycka i detta liv och livet efter.

Hon nådde av ståtliga storheten. Varje kvinna måste ta den här damen ärevördiga förebild i sitt liv med sitt skinande ljus. Denna dam var och är fortfarande i toppen av hijab och kyskhet , Fatima Al Zahra gick inte ut  ur sitt hus utan abaya som täcker henne från topp till tå. Guds budbärare Profeten Muhammed sa : Gud är nöjd om Fatima (as) är nöjd och blir arg när Fatima (as) blir arg)

Så helig var denna kvinna . Må gud välsigna Profeten och sin familj (ahlul bayt).

Berättelse :

När Fatima Al Zahra (as) var hemma hos profeten, satt med hennes far profeten Muhammed  bad en man om tillåtelse för att möta profeten mannen hette Maktom son som hade förlorat sin syn. Fatima Zahra (frid vare med henne) lämnade rummet och gick in igen efter att mannen gick . Fastän profeten visste svaret så frågade han ändå : Varför gick du ut mannen ser inte ju? Fatima svarade: Han ser mig inte men jag ser honom, han luktar, han kan lukta på kvinnors lukt/doft. Profeten sa med stolthet över sin ögonsten Fatima: Jag försäkrar att du ÄR en del av mig. ♥

Fatima Al Zahra ( Frid vare med henne) sade: De bästa kvinnorna är de som täcker sig från obehöriga och främmande män. [Makaram al-Akhlaq, s, 233].

Må gud vägleda oss till det rätta.

Hijab handlar inte om att täcka enbart håret utan det handlar om att man ska täcka sin kropp , man ska inte ha en kort tröja med tajta byxor och värsta sminkningen de här inte är hijab du kan lika gärna gå runt utan sjal om det är så du ska bära slöjan det här handlar också om  hur en kvinna beter sig och talar , med hijab blir man en del av bilden av islam , för vidare en fin bild!.

Ett citat som jag älskar: De vackraste kvinnorna /flickorna är hon som går ut ur sitt hus som en söt karamell täck med de fina pappret runt som då är hijaben. Kvinnan som bär slöjan är som en karamell hennes hijab är som det fina pappret runt karamellen.

Ta en titt på mina inspirationsoutfit jag hoppas att ni blir inspirerade. Kommentera gärna 🙂

Annonser

En reaktion på ”Hijab – Fatima Al zahra (as) förebild!

  1. Pingback: WORLD HIJAB DAY |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s