Att döma någon : Don´t judge someone!

    Det finns en berättelse längst nerwall_of_rocks-wallpaper-1024x768En gång i tiden fanns det en kvinna som hade en trofast hund. Kvinnan kunde lämna sitt barn hemma med hunden som skyddade barnet .

Men en dag hände något tragiskt.

Kvinnan gick för att handla och litade som vanligt på sin hund. När hon kom tillbaka blev hon förskräckt. Hon kom tillbaka, vaggan var itu, napparna och kläderna rivna i småbitar. Överallt fanns det blod. Chockad började kvinnan gråta och skrika och plötsligt såg hon hunden komma fram från under sängen, med blod runt munnen. Hunden slickade sig runt munnen, som om han just hade ätit något jättegott.

Kvinnan blev galen.

Utan att tänka till, slog hon ihjäl hunden. När hon sedan fortsatte leta efter resterna av sitt barn, såg hon nära sängen att ungen var i livet och oskadd. Under sängen hittade hon den döda kroppen av en varg, söndersliten. Då förstod kvinnan vad som hade hänt.

Hunden hade slagits för att skydda barnet, och det var för sent för kvinnan nu, då hennes ilska och otålighet hade lett till att hon slagit ihjäl hunden. En hund som hade förtjänat beröm och belöning för sin kamp för barnet, hade istället fått död och misshandel.

Hur ofta har inte vi missbedömt folk och slitit dem i stycken? Hur ofta har vi misstänkt människor och sedan upptäckt att vi hade fel och de var inte så hemska som vi trodde? Det här är problemet med att anta saker utan att ta reda på fakta. Ibland kan lite tålamod minska livsavgörande misstag.

Annonser

4 reaktioner på ”Att döma någon : Don´t judge someone!

    1. Ja , det är väldigt synd. Tack för ditt kommentar . Blir alltid lika glad när ni läsare kommenterar.

      Gilla

  1. Oj vilken bra berättelse som väcker känslor. Det är sant människor har en tendens att döma för snabbt utan att tänka till….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s