Imam Ali- En kärlekshistoria som aldrig tar slut!

Text längre ner

'Imam Ali(A) och vad vet vi om honom. En person som varje sanningssökare dras till, en person som varje individ lär känna blir galen i. Imam Ali(A) är en manifestation av rättvisa, generösitet, modighet, tapperhet, kärlek, empati, sympati, godhet, god moral, gott uppförände. Imam Ali(A) är balansen mellan haqq och batil, mellan rätt och orätt, sanningen och falskheten. Imamens karaktär och personlighet drar varje ren själ mot sig, som en magnet drar till sig järn.

Imam Ali(A) är inte endast en tapper riddare och islams främsta fann bärare som vi känner honom. Imam Ali(A) är den som gråter i bönen av kärlek till sin skapare, imamen är den som frågar efter och tar hand om änkorna, föräldralösa barnen och de gamla. Imamen är den var den vältaligaste i predikarstolen och den modigaste i stridsfältet och den bästa förvararen för islam, Imamen är den förtrycktes bästa vän och förtryckarens mardröm.

Imam Ali(A) brukade sympatisera mycket med dem fattiga och de föräldralösa. Han brukade gått ut om kvällarna när folk lagt sig och dela mat till dem fattiga. Han brukade besöka dem föräldralösa barnen och tog hand om dem personligen. Han hjälpte dem med det dem behövde. Han brukade mata dem. Abo Tufail säger i en återberättelse: ”Jag har sett Ali kalla på dem föräldralösa, han brukade mata dem och ge dem honung till dess att även hans egna anhängare sade: ”Jag önska jag vore föräldralös.”

Han brukade även säga: “Hur kan jag vara nöjd med att kallas Ameer-al-Mu’mineen (de troende mästare) av människor och samtidigt inte dela dem deras svårigheter eller vara ett föredöme för dem i att uthärda svårigheter. Ska jag vara bekväm med en full mage och det finns hungriga magar runt omkring mig? Jag måste leva i den lägsta nivå så att de fattiga kanske kan uthärda fattigdom lätt. ” (Nahjul Balagha)

Annonser

En reaktion på ”Imam Ali- En kärlekshistoria som aldrig tar slut!

  1. Pingback: MA ROLE MODELS |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s