Mhelebiye/ Mehalabi

hhhh
Åh vad jag älskar den här efterrätten. De är en syrisk efterrätt.

Receptet är lite mer ögonmått , hur mycket du ska ha av allting beror de på hur mycket du ska göra. Du häller upp mycket mjölk i en kastrull om du vill nu ha mycket Mhelebiye och så häller du lite upp mjölk i en glas och blandar den tillsammans med majsstärkelse och socker (Tillsätt socker beroende på hur söt du vill att den ska vara) .Den äts varm eller kall , vill du ha den kall ha den bara i rumstempratur.

Du behöver:

  • Majsstärkelse
  • Mjölk
  • Socker

När jag gör till mig alltså 1 pers gör jag såhär:

  • Fyller en liten kastrull halv
  • 2 och en halv msk socker
  • 3 msk majsstärkelse
  • Eventuellt lite mandel (Du väljer )
    IMG_7765
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s