Muharram – Imam Hussain

ya_hussain_40_of_MOHARAM_by_alnassre

Den islamiska månaden Muharram , sorg, gråt, minnen kort beskrivning.Slaget vid Karbala återberättas flitigt varje år i Muharram , och till minne av händelsen i Karbala genomförs varje år ceremonier av sorg och gråt i form av återberättande av händelsen, sorgevisor mm, den 1:a till 10:e Muharram. Hussains död framställs som ett offer som var nödvändigt för att säkerställa islams överlevnad.Imam Hussein var den 12.e imamen , son till imam Ali (AS) och Fatima Alzahra och dotterson till Profeten Muhammed.Imam Hussain var förtryckt och slaget vid Karabla är en historisk händelse som chockerat världen det var ett politisk revolution mot orättvisor.
, dock är det få historieböcker som vill uppmärksamma det som hände för ungefär 1336 år sedan.

Det var ett förlorat slag, det var ett slag rakt in mot döden.Det var ett slag emot förtryck och idag kan vi se hur Imam Hussain bevisade för oss att ett liv med förtryck är inte värt att leva. Att bevisa något kräver mer än ord, ibland även ens egna liv.Imam Hussain tog med sig sin familj (Dotter, syster, bror och mm) för att han visste att han skulle skulle dö och då ville han att hans familj bevittna om de som hände vid slaget han ville att slaget skulle inte glömmas utan den skulle föras vidare. Om inte Imamens familj var där så skulle ha dö och ingen skulle veta vad som skedde under slaget vid Karbala.

Slaget vid Karbala fortsatte i 3 dagar då Kalifen Yazid (idioten ) gjorde så att  imamen och sin familj inte fick tillgång till vatten. Samma kväll som Imamen blev dödad fångades de kvinnor och barn som följt med Imam Hussain. Trots all tortyr  lyckades de till slut befria sig från Yazid.

Ett citat lånat från Bahlool:”There he stood, on his own. In the land of Mesopotamia.. At the river of Euphrates, on the hills of Karbala. Dust in his eyes, strong in faith. Alone, meeting an army of 70 000.. There he met his destiny. There he changed history. Salam we alef Salam”Svenska: ”Där stod han, på egen hand. I landet av Mesopotamien .. Vid floden Eufrat, på kullarna i Karbala. Damm i ögonen, stark i tron. Ensam, träffa en armé på 70 000 .. Det han mötte hans öde. Där han ändrade historien. Salam vi Alef Salam

”Se denna video då de är ett klipp från en film som visar när imamen stod själv och krigade i slagfältet Yazids arme dödade Imamens son som var några månader gammal

:

 

Annonser

En reaktion på ”Muharram – Imam Hussain

  1. Pingback: MA ROLE MODELS |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s