Facebooks nya avtal – 2015

facebook-jpgDet har varit mycket oroligheter kring Facebooks nya avtal som aktiveras den 1 Januari 2015. Folk har missförstått Facebooks nya avtal, dem tror att Facebook kommer att smygfilma Facebooks användare, ha tillgång till deras bilder på datorn och mobilen men det är INTE SÅ.

Facebook får redan mycket information om oss innan denna nya användarvillkor dem får all dess information genom att kartlägga beteendet av vad du som användare skriver och gör på Facebook, och på andra partnersajter.
Det här är Facebooks nya avtal:
  • Vi samlar även in innehåll och information som andra delar med sig av när de använder våra tjänster, inklusive information om dig, exempelvis när de delar ett foto av dig, skickar ett meddelande till dig, eller laddar upp, synkroniserar eller importerar dina kontaktuppgifter.
 Dina nätverk och kontakter.
Vi samlar in information om de personer och grupper du har kontakt med och hur du samverkar med dem, exempelvis vilka personer du kommunicerar mest med eller vilka grupper du brukar dela med. Vi samlar även in den information du lämnar när du laddar upp, synkroniserar eller importerar kontaktuppgifter (exempelvis en adressbok) från en enhet.
Information om betalningar.

Om du använder våra tjänster för köp eller transaktioner (när du exempelvis köper något på Facebook, gör ett köp i ett spel eller lämnar en gåva) samlar vi in information om köpet eller transaktionen. Detta inkluderar betalningsinformation, som numret på ditt kredit- eller betalkort och andra kortuppgifter, annan konto- och autentiseringsinformation samt information om fakturering, transport och kontaktuppgifter.

Information om enheter.

Vi samlar in information från och om de datorer, telefoner eller andra enheter där du installerar eller använder våra tjänster, beroende på vilka behörigheter du har beviljat. Vi kan samköra den information som vi samlar in från dina olika enheter för att kunna tillhandahålla konsekvent information på alla dina enheter. Här är några exempel på information om enheter som vi samlar in:

  • Kännetecken som operativsystem, hårdvaruversion, enhetsinställningar, namn på och typ av filer och programvara, styrka på batteri och signal samt enhetsidentifierare.
  • Enheters placering, inklusive specifika geografiska platser, exempelvis via signaler från GPS, Bluetooth eller WiFi.
  • Mottagningsinformation, som namnet på din mobiltelefonoperatör eller internetleverantör, typ av webbläsare, språk och tidszon, mobiltelefonnummer och IP-adress.

Källor: Metro, experter. Facebook Dagens nyheter (DN)

Jag hoppas att detta var till hjälp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s