Recept: Su böregi



En läsare ville ha receptet på böreken så here you go: 

  • 1 paket filodeg
  • 3 Ägg
  • 2 dl Yoghurt eller meze yoghurt
  • 2 dl olja
  • 2 tsk Bakpulver

Fyllning:

  • Vitost med mynta eller köttfärs.

Gör så här: Blanda bara ihop alla ingridienserna för såsen i en bunke och vispa tills allt har vispats ordentligt.

Om du använder vitost kan du bara fylla den med vitost eller vitost och lite torkad mynta i. Eller så kan du fylla den med stekt köttfärs. 

Sedan använder du en ungsform , jag skärde filodegen i mitten så jag fick två delar och så att den blir i samma storlek som min ugnsform. Du ska först hälla lite av blandningen i botten av formen sedan lägger du filodeg och penslar varje lager med med blandningen när du har gjort halva filodegen så fyller du med vitost eller kött och fortsätter att lägga och pensla halva filodegen ovanför fyllningen. Resterande sås/blandning häller du över böreken. Lägg nu formen i ugnen tills den får en gyllenbrun färg och den har blivit bra stekt innuti.

Annonser

2 reaktioner på ”Recept: Su böregi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s