TANKAR OM LIVET

derrDenna värld är som ett test även en prövning då Gud prövar oss. I vår vardag möter vi många problem och svårigheter då det är prövningar av Gud. Ingen människa har ett perfekt liv alla människor förlorar en vän, en mycket kär människa eller blivit sjuka nån gång. Det kanske inte har gått bra på ett prov, kanske förlorat någon, inte hitta ett jobb, har varit sjuk osv. Allt detta är prövningar.

När du blir sjuk så prövar Gud dig, vem ber du hjälp av? Bara människor eller ber du om hjälp av Gud som skapat den människa du ber hjälp ifrån. Förlorar du någon sak så prövar Gud dig genom att se vad är viktigt för dig? Är verkligen en sak viktig för dig när du varken kommer kunna ta med dig den när du dör eller ha någon nytta av.

Gud prövar oss genom att se vad är det vi gör när det är som svårast för oss. Att bara be människor om hjälp eller läsa den heliga boken som läker våra sår och lugnar oss och även be Skaparen om hjälp för att det är Han som har skapat världen och kan förändra allt med mindre än en sekund.

Var har människan förberett för domedagen? Dagen då vi ska förhöras om det goda och det onda vi gjort under vårt liv, har vi människor gjort goda gärningar som räddar oss från helvetets varma lågor.

Ett av de goda man ska göra är att tala om sanningen för en människa. Men sanningen är den att människor inte tycker om sanningen och tycker helst om falskheten/lögnen därför att ibland är falskheten vacker och sanningen smärtsam.

Imam ali frid vare med honom sade:” Att tala sanningen lämnade mig med inga vänner”.  Och även ”Sanningen kan vara bitter men dess resultat är söt, falskhet verkar vara söt men det giftigt i sin natur”

Imam Ali sade också: ”Gråt inte över denna värld så länge slutet är att lämna den”.  Så vi människor ska förbereda oss för livets slut istället för att fastställa oss vid denna värld som kommer att passera, eller fastställa oss vid människor som kommer att lämna oss en dag, eller vid materiella saker som inte vi tar med oss i graven eller kan använda i slutändan.

Imam Ali sade: Denna värld lockar, fast skadar och passerar”. Så vad är meningen med att bara arbeta i denna värld och inte förbereda för det livet som kommer efter denna? Jobba, plugga, ha kul, shoppa, ät men kom ihåg Skaparen, Skaparen som ger dig styrkan, friskheten och förmågan att jobba och tjäna pengar för att sedan kunna ha kul.

Något annat man ska göra är att inte läxa upp folk när man inte själv är perfekt. Kom inte och påstå si och så när du själv inte är perfekt.

Imam Ali sade: ”Den som är medveten om sina egna fel har ingen tid för andras fel”. Så var själv en god människa med god moral innan du råd ger andra människor. Leta efter människors goda egenskaper istället för deras brister. Se skönheten i saker och människor som inte har ett vackert skal. Imam Ali sade: ”Fina människor är inte alltid bra, men bra människor är alltid fina”.

Detta inlägg blev nu långt men tycker att man ska skriva sådant lite då och då, det är en påminnelse främst för mig och Må Gud vägleda alla människor.

Vad har ni för funderingar? Dela gärna med er ♥

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s