ASHURA

ashuraa

Idag är det Ashura, den 10:de Muharram. Det är en stor religiös högtid som firas främst till påminnelse av Imam Husseins martyrskap, vår älskade Profets barnbarn.
Idag åh vilken dag det är , dagen då Imam Hussein mördades medan han var förtryckt och törstig ! Han stod upp för rättvisa och emot förtryck, han offrade sig själv och sin familj för att vi inte ska vara förtryckta. Vi minns det som hände i slaget vid karbala varje år fram tills vi dör , Imam Hussein (fvmh) bevisade att ett liv med förtryck är inte värt att leva.
Den dagen då Imam Hussein dödades fångades de kvinnor och barn som följt med Imam Hussein och fördes bort till Kalifen Yazid Må Gud förbanna honom och upplevde all tortyr och upplevde den stora smärtan över Imamen! Den dagen önskade Zeineb (as) att natten förlängde sina timmar, så hon skulle kunna bara se sina bröder lite till.
Åh Hussein idag är det som hela världen gråter för dig. Idag mördas mannen som stod emot orättvisa. Idag sörjer shiat Ali (fvmh) över Imam Hussein (fvmh) ,idag gråter himlen blod över din bortgång min älskade imam.
Mahatma Ghandi säger: ” I learnt from Hussain how to achieve while being oppressed.”
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s