ARBAEEN

Idag är det Arbaeen dagen, dagen som markerar den fyrtionde dagen efter tragedin av Ashura. Dagen då Hussain bevisade för oss att ett liv med förtryck är inte värt att leva, att för att bevisa något kräver mer än ord, ibland även ens egna liv.

Över 27 miljoner människor har samlats i Karbala [Irak] för att visa sin sorg och respekt till Hussain vid hans helgedom. Ca 27 Miljoner människor med helt olika språk och bakgrund som från Nigeria, Libanon, Kina, Iran, Syrien, Bahrain, Kuwait och många till. Många från Sverige, Amerika, Tyskland, Holland, Danmark och många andra länder till åkte dit med. Denna samling blev världens största årliga och fredliga samling i mänsklighetens historia.

Min saknad till dig är jättestor åh Hussain. Jag vill komma till dig igen med mitt hjärta som bultar ditt namn, med mitt hjärta som längtar efter dig. Åh Karbala, min kärlek och längtan är så stor att jag inte orkar mer. Jag orkar inte se de miljontals människorna strömma in i Hussains helgedom utan att känna mig lite avundsjuk, jag sitter hemma och ser det på  TV. Se människorna som äntligen kommit fram till Karbala, vissa har gått i 2 dagar och vissa i 10 dagar. Till och med de kristna prästerna gick till dig för att visa sitt stöd och kärlek med deras rena hjärtan, jo för att du bevisade och gjorde något som inte många gör idag, du offrade dig själv och din familj för rättvisan, sanningen och religionen. Må Gud skriva en resa till mig och till alla som vill dit snart..♥

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s